Tuesday 8 December 2015

Brownie bez glutenu i laktozy- blogmas dzień 7/8

Zachciało mi się dziś ciasta, a że pofolgowałam ze słodyczami w ostatnim czasie , to stwierdziłam że czas na coś    zdrowszego.

Na jedną keksówkę będziecie potrzebować :

Puszkę czerwonej fasoli , przepłukanej pod zimna wodą 
2 jajka 
1 dojrzałego banan
1 łyżeczkę proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
3 łyżki brązowego cukru lub xylitolu
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Opcjonalnie : posiekana czekolada, ja dodałam kilka kostek białej i kilka gorzkiej 

Wszystkie składniki zblendować do czasu aż masa będzie gładka.Ja dodatkowo przetarłam ja przez sitko. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 30min.

Gotowe.








No comments:

Post a Comment